opc_loader


Awareness Warriors is druk bezig om bewustzijn te creëren voor de (chronisch) zieke en/of gehandicapte medemens, maar hier stopt het niet. Awareness Warriors vindt het belangrijk dat het hele proces op een verantwoorde wijze uitgevoerd wordt.


Om deze reden werken wij enkel samen met andere bedrijven die ethiek hoog in het vaandel hebben staan. Dit houdt in dat alle partijen (zoals fabrieksmedewerkers en leveranciers) met respect behandeld worden. Wij werken dus niet samen met partijen die aan kinderarbeid of gedwongen arbeid doen. Werknemers krijgen een eerlijk loon en hebben recht op een vakvereniging.


Daarnaast is al onze kleding milieuvriendelijk. Al onze stoffen hebben het “Organic 100 Content Standard” of de “Organic Blended Content Standard”. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk klimaat neutraal geproduceerd en zijn de producten Fair Trade. Per product is er aangegeven op welke manier de kleding milieuvriendelijk is. Kijk hiervoor bij de extra informatie op de productpagina.

Awareness Warriors heeft ook gekozen voor een milieuvriendelijkere manier van drukken, namelijk water-based zeefdruk. Er zijn twee manieren van zeefdrukken: water-based en plastisol. De naam zegt het eigenlijk al, plastisol zijn plastic-based. En daar willen wij ver vandaan blijven, aangezien ze verschillende chemicaliën bevatten, zoals pvc’s en ftalaten. Deze zijn schadelijk voor het milieu én kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken. Water-based inkt heeft dit allemaal niet. Daarnaast blijft de print op je gekochte item ook mooier. Water-based inkt trekt voor een groot gedeelte in de stof, waardoor het minder scheurt naarmate je het vaker draagt. Plastisol inkt blijft op de stof liggen, waardoor dit er uiteindelijk minder mooi uit blijft zien.

Voor het verzenden van uw bestelling hebben wij gekozen voor gerecycled plastic. De zakken zijn op deze manier niet alleen verantwoord, maar ook stevig, waterafstotend en tegen alle temperaturen bestand. In de toekomst zullen we proberen nog verantwoorder te verpakken, door bijvoorbeeld maiszetmeelverpakkingen te gebruiken. Deze zijn namelijk composteerbaar. Hier wordt aan gewerkt. 


Awareness Warriors is ook een merk dat zo inclusief mogelijk wil zijn. Wij discrimineren niet. Momenteel wordt er druk gewerkt aan het creëren van grotere maten. Onze maten lopen momenteel tot maat 2XL, maar dit vinden wij niet inclusief. Wij willen uiteindelijk tot minstens 5XL kunnen gaan. Hier zijn wij dan ook mee bezig achter de schermen. Ook discrimineren wij niet op uiterlijk, ras, gender, seksuele voorkeuren, leeftijd, handicap etc. Onze producten zijn er voor iedereen.